Ovzons styrelse har idag utsett Magnus René till VD för Ovzon. Nuvarande VD Per Wahlberg kommer att fortsätta inom bolaget som vice VD med ansvar för innovation och affärsutveckling.

Per Wahlberg är grundare och VD sedan företaget startade för över tolv år sedan. Per Wahlberg och styrelsen i Ovzon har gemensamt kommit överens om förändringarna och när företaget nu går in i en ny fas kommer denna förändring innebära att Per kan koncentrera sin tid på det han tycker mest om och vad som är hans styrka, dvs affärsutveckling och innovation.

Magnus René har varit styrelseledamot för Ovzon sedan noteringen i maj 2018 och kommer som VD att bidra till att säkerställa industrialiseringen av Ovzons erbjudande samt optimera organisationen för stöd av affärsplanen. Som tidigare meddelats påbörjade företaget nyligen en ansökan om notering på Nasdaq Stockholms huvudmarknad.

Magnus René har en bakgrund inom den internationella teknologinäringen, senast som VD för Arcam 2001-2018. Arcam var noterat på Nasdaq Stockholm 2012-2018. Under Magnus tid på Arcam växte företaget från en start-up till ett globalt företag med internationella högprofilerade kunder. Arcam förvärvades av GE år 2017.

Magnus René bor i Boston sedan 2015 och kommer att förbli baserad i Boston. Han kommer också fortsätta att vara styrelseledamot. Magnus uppdrag är initialt 18 månader.

“Dessa förändringar gör det möjligt att påskynda nästa steg i bolagets utveckling, där Per fullt fokuserar på affärsutveckling och Magnus på att ta företaget och organisationen till nästa nivå”, säger Anders Björkman, ordförande i Ovzon.

OFFENTLIGGÖRANDE

Denna information är insiderinformation som Ovzon AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 maj 2019 kl. 07:45 CET.

För mer information kontakta

Anders Björkman

Ordförande

abj@ovzon.com

Tel: +46 70 7700077

OM OVZON

Ovzon erbjuder en revolutionerande mobil bredbandstjänst via satellit som kombinerar hög datahastighet med hög mobilitet – med hastigheter upp till 80 gånger snabbare än konkurrerande tjänster. Applikationer inkluderar realtidssensorer och videouppladdningar antingen från rörliga plattformar som små fordon, flygplan eller små drönare, eller personal på plats som bär terminalerna med sig. Ovzon har sitt huvudkontor i Solna med kontor i Tampa i Florida, USA och Bethesda i Maryland, USA. Aktien (OVZON) handlas på Nasdaq First North Premier. FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se, är bolagets Certified Adviser. Läs mer på www.ovzon.com

 

Subscribe to press releases and financial reports