Efter en framgångsrik notering av Ovzon AB går bolaget nu in i nästa fas och har beslutat att anställa Johan Brandt som ny CFO. Johan har en gedigen finansiell och industriell kompetens och kommer närmast från Arcam AB där han varit CFO sedan 2012.

Johan Brandt kommer ingå i bolagets ledningsgrupp och tillträder sin tjänst senast den 1 september 2018. Johan ersätter då Thomas Buhre som har varit bolagets CFO sedan 2010. Thomas kommer att fortsätta i bolaget som konsult.

”Jag är glad att få börja arbeta med Johan med bolagets fortsatta framgång och expansion. Johans erfarenhet som finanschef för börsnoterade bolag samt av affärsutveckling och internationell tillväxt kommer tillföra mycket till bolagets fortsatta utveckling. Jag vill hälsa Johan varmt välkommen till Ovzon och samtidigt passa på att tacka Thomas för goda insatser under hans år som CFO”, säger Per Wahlberg, VD Ovzon AB.

”Ovzon har en unik produkt på en väldigt spännande marknad. Jag ser fram emot att tillsammans med Per, ledningen och alla anställda fortsätta utveckla bolaget”, säger Johan Brandt.

Stockholm den 30 maj 2018

Ovzon AB (publ)

För mer information vänligen kontakta

Mats Sjölin, IR & Kommunikation,

tel: +46 8 508 600 60

mobil: +46 703 35 66 63

msj@ovzon.com

Om Ovzon

Ovzon är en leverantör av en satellit-baserad mobil bredbandstjänst som riktar sig till marknader och användare i behov av höga datahastigheter i kombination med mobilitet. Applikationer inkluderar realtidssensorer och videouppladdningar antingen från rörliga plattformar som små fordon, flygplan eller små drönare, eller personal på plats som bär terminalerna med sig.

Sedan Ovzon grundades har bolaget utvecklat en komplett satellitkommunikationstjänst med kompakta och mobila terminaler i fokus. Ovzons nuvarande system är utformat för att ge konkurrensfördelar genom en unik kombination av flera egenskaper, däribland hög mobilitet, höga datahastigheter både på upplänk och nedlänk, små terminaler och hög länktillgänglighet. Ovzons nuvarande tjänsteutbud bygger på leasade satellittranspondrar från fem befintliga kommunikationssatelliter. För att utöka tjänsternas täckning och den totala tillgängliga bandbredden avser Ovzon leasa ytterligare satellitkapacitet, bl.a. från satelliter som är under tillverkning och planeras skjutas upp under 2019. Bolagets mål är att skjuta upp egna satelliter för att kunna leverera en ännu kraftfullare tjänst till sina kunder.

Ovzon har sitt huvudkontor i Solna och har också kontor i Tampa i Florida, USA och i Bethesda i Maryland, USA. Bolagets aktie är noterad på Nasdaq First North Premier och FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser.

 

Subscribe to press releases and financial reports