Ovzon har fått en order på 2.9 MUSD för SATCOM-as-a-Service från Global RadioData Communications Ltd. (GRC) i Storbritannien

 

Efterfrågan på högpresterande, mobil och säker satellitkommunikation ökar snabbt över hela världen. Ovzon’s branschledande SATCOM-as-a-Service-lösning är högst lämplig för organisationer där kommunikation är avgörande för kritiska uppdrag även på de mest otillgängliga platser eller när markbunden infrastruktur inte är tillgänglig.

GRC Ltd erbjuder en integrerad (24/7) end-to-end Satcom-tjänst (6-SAT). GRCs produkter och tjänster används av myndigheter och försvar, räddningstjänster, kommersiella företag samt olja-, gas- och mineralprospekteringsindustrin över hela världen.

“Vi är väldigt glada över denna nya affär samt möjligheten att arbeta med våra partners på GRC. Vi är stolta över vår unika förmåga att möta kundernas krav på existentiella kommunikationssystem, och det är tydligt att GRC har en liknande syn, vilket kommer att göra detta samarbete framgångsrikt. Ovzon’s lösning och satellitnätverk är speciellt designat för prestanda, mobilitet och säkerhet. Satellitnätverket är unikt lämpat för att möjliggöra framgångsrikt genomförande av utmanande och kritiska uppdrag i krävande miljöer. Vi ser fram emot att arbeta med GRC för att möta den växande efterfrågan på den europeiska marknaden. Vår affärsidé är att säkerställa avancerad uppkoppling för världens kritiska uppdrag via satellit”, säger Per Norén, VD för Ovzon.

“Vi är glada att kunna addera Ovzon’s unika SATCOM-as-a-Service-lösning till GRC:s 6-SAT produktportfolio. Vi ser mer och mer fokus på små, mobila, lättanvända terminaler som fungerar i högpresterande nätverk. Ovzon spelar en ledande roll för att möta denna efterfrågan i industrin. Vi är entusiastiska över framtiden och ser fram emot att arbeta med våra partners på Ovzon för att möta den växande efterfrågan på kritiska kommunikationssystem”, säger Iain Pope, Chairman för GRC LTD.

Denna information är sådan information som Ovzon AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen i detta pressmeddelande har publicerats genom nedanstående kontaktpersonens försorg, vid den tidpunkt som anges av Ovzon AB:s (publ) nyhetsdistributör Cision vid publiceringen av detta pressmeddelande. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Norén, VD, pno@ovzon.com, +1 206 931 7232

Subscribe to press releases and financial reports