Ovzon har för tredje året i rad erhållit en tolvmånaders kontraktsförnyelse från Airbus Defence and Space för att leverera Ovzon SATCOM-as-a-Service till den brittiska regeringen.

Denna order är en fortsättning på den tjänst som Ovzon tillhandahåller Storbritannien och dess fortsatta efterfrågan och krav på mobila, motståndskraftiga och integrerad satellitkommunikationslösningar. Ovzon SATCOM-as-a-Service-lösning inkluderar den mobila satellitterminalen Ovzon T6 som har den högsta prestandan och minsta formfaktorn i satellitkommunikationsindustrin och som kontinuerligt används av Storbritannien och andra västerländska länder när garanterad och resilient kommunikation är absolut nödvändig.

Det förnyade kontraktet kommer att levereras med Ovzons nuvarande satellitekommunikations-nätverk men kommer att kunna levereras av Ovzon’s nya satellit, Ovzon 3, som är schemlagd för lansering sent i år eller början av nästa år. Ovzon 3 kommer att tillhandahålla ännu högre nivåer av prestanda, mobilitet och motståndskraft, såväl som ett antal unika funktionaliteter designade specifikt för användning i miljöer där kommunikationen kan komma att störas. Ovzon håller på att starta upp produktionen av den nyligen lanserade mobila satellitterminalen Ovzon T7, en ännu mindre och lättare partner till Ovzon T6. Ovzon T7 är specialutvecklad för miljöer där minimal storlek, låg vikt, moståndskraft och överföringsförmåga behövs utan att offra prestanda.

"Vi är stolta över att ytterligare stärka vår relation och vårt stöd till den brittiska regeringen genom vårt partnerskap med Airbus Defence and Space. Vi är mycket medvetna om den kritiska betydelsen av de uppdrag som våra kunder genomför och där vår SATCOM-as-a-Service-tjänst används. Vi är fokuserade på att tillhandahålla de mest pålitliga, högpresterande mobila satellitkommunikationen som krävs för den komplexa värld vi lever i”, säger Per Norén, VD och koncernchef för Ovzon.

Subscribe to press releases and financial reports