Ovzon har idag fått en 12-månaders order för levererans av Ovzon SATCOM-as-a-Service till den italienska gränspolisen. Tjänsten kommer att användas i det viktiga och svåra arbete att hantera den komplexa situationen med ökande antalet flyktingar som vill ta sig till EU-länder via Italiens sydligaste ö Lampedusa.

Beställningen mottogs genom Sielte S.p.A., en stor italiensk telekommunikation-, infrastruktur-, och ICT-leverantör som ägs av familjen Turrisi sedan 1999. Tjänsten kommer att vara i drift från mitten av augusti 2023.

Antalet migranter som anländer till Italiens kuster med båtar har mer än trefaldigadets under de första två månaderna 2023 och har ökat dramatiskt varje månad därefter, enligt Italienska inrikesministeriet.

Satellitkommunikation spelar en avgörande roll i den italienska gränspolisens arbete eftersom det saknas andra sätt att garantera uppkoppling, kommunikation och samordning av dessa kritiska operationer i de områden är där de verkar.

"Satellitkommunikation är särskilt viktig i Italien. Berg, avlägsna områden och öar kan vara omöjliga att nå med traditionella marknät. Den italienska gränspolisen gör ett fantastiskt jobb med att stödja en mängd olika kritiska aktiviteter som hanteras av inrikesministeriet och dess operativa statliga organisationer såsom den italienska brand- och räddningstjänsten och nu också den italienska gränspolisen. Ovzons SATCOM-as-a-Service både för On-The-Move- och On-The-Pause-lösningar är idealisk för den italienska gränspolisens viktiga arbete med att ta hand om flyktingar och erbjuda hjälp till de som behöver. Vi är stolta över att stödja ytterliggare en samhälsviktig italiensk funktion med vår unika mobila satellitkommunikationslösning”, säger Per Norén, VD och koncernchef för Ovzon.

Subscribe to press releases and financial reports