Ovzon har idag fått en betydande order på terminaler från det amerikanska försvaret (U.S. DoD). Terminalerna kommer att användas som en del av Ovzon’s industriledande satellittjänster. Beställningen omfattar både On-The-Move (OTM) terminaler för användning på mobila platformar och den nya Ovzon T6 terminalen för On-The-Pause (OTP) kommunikation. Ordervärdet är på 2 MUSD.

Ovzon’s satellitnätverk har global räckvidd och möjliggör de högsta sändnings- och mottagningsdatahastigheterna från de minsta terminalerna. Ovzon’s satellttjänster har designats och utvecklats för användning i mycket utmanande miljöer, oavsett om de bärs för hand eller är integrerade på avancerade mobila platformar till sjöss, på land eller i luften.

Ovzon nya T6 terminal är världens minsta, lättaste och enklaste att använda med med en unik bredbandsfunktion. Datahastigheter på upp till 50 Mbps i sändning och 120 Mbps mottagning kan uppnås med Ovzon’s satellittjänst. Den robusta och integrerade allt-i-ett-designen, är den mest kompakta produkten på marknaden. Ovzon T6 har en patenterad, elektrisk polarisering som gör det möjligt för vilken användare som helst att etablera mobilkommunikation på mindre än 2 minuter. Vikten är bara 6 kg och den minimala formfaktorn gör den väldigt lätt att använda och bära med sig, varsomhelts.

”Vi är mycket nöjda med denna betydande order från vår viktiga kund, U.S. DoD. Ordern bekräftar hur relevant vår teknologi och lanseringen av vår satellit, Ovzon 3, är för det amerikanska försvaret. Vi vet att Ovzon’s högpresterande nätverk med global räckvidd är en viktig faktor för amerikanska försvaret så de kan utföra sina kritiska uppdrag”, säger Per Norén, VD för Ovzon.

Denna information är information som Ovzon AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt (EU) 596/2014 marknadsmissbruksförordningen. Informationen i detta pressmeddelande har publicerats genom kontaktpersonerna nedan, vid den tidpunkt som Ovzon ABs (publ) nyhetsdistributör Cision har angett, efter publicering av detta pressmeddelande.

For ytterligare information kontakta

Per Norén, CEO, pno@ovzon.com, +1 206 931 7232

Subscribe to press releases and financial reports