Ovzon har via satellitoperatören Intelsat Corporation´s dotterbolag, Intelsat General, fått en order av det amerikanska försvarsdepartement (US DoD). Ordervärdet uppgår till 22,85 miljoner dollar. Ordern, som omfattar ett års användning av Ovzon´s satellitkommunikationstjänst, innebär en fortsättning och viss utökning av tidigare kontrakt.

“Denna order är ett tydligt bevis på att kunden värdesätter vår unika satellitkommunikationstjänst högt. Med krav på kvalitativa högteknologiska leverantörer är US DoD en utmärkt referenskund för Ovzon. Vi går nu in i vårt femte år av partnerskap med det amerikanska försvarsdepartement och vi ser fram emot att fortsätta denna långsiktiga relation. Med ordern säkras också en stor del av Ovzons intäkter för 2018 “, säger Per Wahlberg, VD för Ovzon.

För mer information vänligen kontakta

Per Wahlberg, VD
Tel: 08-506 600 60
E-post: pwa@ovzon.com

Om Ovzon

Ovzon erbjuder en revolutionerande mobil bredbandstjänst via satellit som kombinerar hög bandbredd med små mobila terminaler. Ovzon´s unika lösning möter många specifika behov hos kundgrupper som t.ex. försvarsorganisationer, media och NGO´s – att kunna överföra stora mängder data i realtid från mycket små terminaler på marken. Ovzon´s lösning erbjuder hastigheter som är upp till 80 gånger snabbare än konkurrerande system. Nästa steg i utvecklingen av Ovzon´s tjänst, Ovzon-3, avses att introduceras 2020, vilket kommer att mångdubbla nuvarande prestanda, utöka täckningsområden på marken samt öka intäktspotential och lönsamhet. Företaget har kontor i Stockholm, Sverige, Bethesda, ML. och Tampa FL USA.

Subscribe to press releases and financial reports