Ovzon har fått sin första order på Ovzons SATCOM-as-a-Service från den spanska partnern Aicox Solutions.

Ordern gäller Ovzons SATCOM-as-a-Service Plus, en helt integrerad kommunikationslösning som omfattar satellitbandbredd, Ovzon T6 mobila satellitterminaler, kommersiellt internet, gateway, markbunden anslutning samt 24/7 kundservice och support. Ordern avser en inledande test- och valideringsfas för en krävande kund inom civilförsvarssektorn.

Aicox Solutions, som Ovzon har haft ett samarbete med sedan 2021, erbjuder skräddarsydda avancerade tekniska och satellitkommunikationslösningar till kunder inom försvar, civilskydd och räddningstjänst på den spanska och portugisiska marknaden.

“Ovzons SATCOM-as-a-Service-lösning kompletterar Aicox produktportfölj på ett perfekt sätt. Vår nya spanska kund inom civilförsvaret behövde en kommunikationslösning som gjorde det möjligt för dem att snabbt driftsätta flera viktiga applikationer med hög bandbredd med garanterad prestanda säkerhet och rörlighet. Detta är en nyckelfaktor för att lyckas med kritiska uppdrag i livskritiska miljöer”, säger Jose Carlos Laborda, VD för Aicox Solutions.

“Vi är mycket nöjda med att ha fått vårt första kontrakt i Spanien. Vi har haft ett nära samarbete med våra utvalda europeiska partners för att visa att Ovzons SATCOM-as-a-Service-lösningar är även ypperligt lämpade för organisationer inom offentlig säkerhet och räddningstjänst. Våra tjänster levererar direkt på behovet av högpresterande, mobil och säker satellitkommunikation som är avgörande för att kritiska uppdrag ska lyckas. Den här ordern är betydelsefull och är ytterligare ett steg som bevisar att vårt aktiva engagemang för att möta Europas snabbt ökande behov av säkra kommunikation lösningar ger resultat,” säger Per Norén, VD för Ovzon.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Norén, VD, pno@ovzon.com, +1 206 931 7232

Subscribe to press releases and financial reports