Ovzon och Airbus har ingått ett samarbetsavtal där Airbus som återförsäljare för Ovzon kommer att inkludera Ovzons innovativa satellitkommunikationstjänster i sin produktportfölj.

Ovzon och Airbus kommer att gemensamt marknadsföra Ovzons end-to-end tjänster inklusive Ovzons mobila terminaler och support. Airbus kommer att integrera Ovzons lösningar i sitt omfattande erbjudande för satellitkommunikation. Från slutet av 2021 kommer utbudet utökas med Ovzons egna satellit Ovzon 3.

Ovzon 3 är ett viktigt steg för att revolutionera satellitbaserat mobilt bredband, med högsta bandbredd och med de minsta terminalerna. Ovzon 3 är den första av ett antal egna planerade satelliter, som skall ge global räckvidd med Ovzons service.

Airbus är en ledande systemintegratör som tillhandahåller avancerad, säker, satellit-kommunikation och nätverkstjänster. Airbus levererar flexibla, säkra lösningar för myndigheter, försvar och NGOer med en tjänst som omfattar hög bandbredd, avancerade terminaler och ledande nätverkslösningar.

”Vi är mycket glada att gå in i detta samarbete med Airbus, där de inkluderar vår ledande end-to-end satellitkommunikationstjänst i sitt erbjudande. Deras professionella team har lång historik av att tillhandahålla avancerade satellitkommunikation till krävande kunder”,
säger Magnus René, VD för Ovzon.

“Vi söker alltid de bästa lösningarna för våra kunder, så att de kan dra nytta av den senaste och bästa teknologin i de lösningar som vi erbjuder. Genom att nu kunna erbjuda våra kunder Ovzons avancerade satellitkommunikationstjänster i kombination med deras banbrytande mobila terminaler kan vi leverera de bästa lösningar till våra kunder”,
säger Richard Budd, Head of Secure Communications i UK & US vid Airbus Defence and Space

FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se, är bolagets Certified Adviser.

For ytterligare information kontakta

Magnus René, CEO, mre@ovzon.com, +1 781 266 6957

Subscribe to press releases and financial reports