Ovzon har tecknat avtal med SpaceX för uppskjutningen av bolagets första GEO-satellit och därmed tagit ett viktigt steg mot att bredda sitt tjänsteerbjudande. Uppskjutningen är planerad tidigast till Q4 2020. Nästa steg för bolaget blir nu att slutföra upphandlingen av satelliterna.

Per Wahlberg, VD på Ovzon säger; “Det är ett viktigt och spännande steg för Ovzon att kontraktera leverantör för uppsändning av vår första satellit. SpaceX erbjöd en mycket konkurrenskraftig lösning med sin nya bärraket Falcon Heavy, som kommer att ge oss tillgång till rymden på ett tillförlitligt sätt. Satelliten är tänkt att skjutas upp tidigast Q4 2020. Satellitupphandlingen är nu också inne i slutfasen. Tidigare denna månad beställde vi och startade tillverkning av den första Ovzon OBPn (On-Board-Processor), en av de mest avancerade processorerna i sitt slag. Nu fortsätter vi att arbeta mot vårt mål att revolutionera mobila bredbandstjänster via satellit genom att erbjuda de högsta datahastigheterna med de minsta terminalerna”.

“Vi är hedrade att Ovzon har valt SpaceX för uppsändning av den första av sina satelliter”, säger SpaceX President och COO Gwynne Shotwell. ”Vi ser fram emot ett nära samarbete i genomförandet av denna viktiga uppskjutning direkt till geostationär bana.”

Avtalet är villkorat med rätt för bägge parter att frånträda avtalet.

För mer information kontakta

Per Wahlberg, VD

Tel: +46 8 508 600 60

E-mail: media@ovzon.com

Om Ovzon

Ovzon är en leverantör av en satellit-baserad mobil bredbandstjänst som riktar sig till marknader och användare i behov av höga datahastigheter i kombination med mobilitet. Applikationer inkluderar realtidssensorer och videouppladdningar antingen från rörliga plattformar som små fordon, flygplan eller små drönare, eller personal på plats som bär terminalerna med sig. Ovzon har sitt huvudkontor i Solna och har också kontor i Tampa i Florida, USA och i Bethesda i Maryland, USA. Ovzon är sedan i maj 2018 noterat på Nasdaq First North Premier. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser.

OM SpaceX

SpaceX designar, tillverkar och skjuter upp avancerade raketer och rymdfarkoster. Bolaget grundades 2002 av Elon Musk för att revolutionera rymdteknologi med det slutgiltiga målet att möjliggöra för människor att leva på andra planeter. SpaceX har sitt huvudkontor i Hawthorne Kalifornien och har 6000 anställda i USA. Bolaget levererar uppsändnings-tjänster från Cape Canaveral Air Force Station och Kennedy Space Center i Florida, och Vandenberg Air Force Base i Kalifornien.

 

Subscribe to press releases and financial reports