Ovzon och Hispasat, en spansk telekommunikations- och satellitoperatör, har ingått ett strategiskt samarbetsavtal för att gemensamt erbjuda en kraftfull bärbar bredbandslösning. Samarbetet främjar de bägge bolagens tillväxt och ger utväxling på parternas respektive teknologier, branschkunskaper, resurser och marknadsnärvaro. Hispasat kommer att tillhandahålla satellitkapacitet för tjänsten i Europa och Latinamerika, där företagen gemensamt kommer att marknadsföra lösningen.

Avtalet omfattar tekniskt samarbete mellan företagen samt gemensamma marknadsinitiativ för fast respektive temporär användning av tjänsten i Europa och Latinamerika. Hispasat och Ovzon har utvecklat en kombinerad tjänst som inkluderar Ovzons välkända, bärbara T5-terminal tillsammans med Hispasats högprestandasatelliter, vilket gör det möjligt för myndigheter, tjänsteleverantörer och andra organisationer att dra nytta av en unik lösning genom en innovativ och flexibel affärsmodell.

T5 är en liten och lättanvänd avancerad bärbar terminal med integrerad antenn och modem som på ett smidigt sätt möjliggör en mycket pålitlig och snabb bredbandsanslutning på upp till 60 Mbps. Denna terminal är speciellt avsedd för myndigheter och försvar, innovativa multimediatjänster och för säkerhets- och akutbehov. Som en del av den kombinerade lösningen tillhandahåller Hispasat satellitkapacitet i Ku-bandet över Latinamerika och Europa från sina banpositioner 30ºW och 61ºW.

För det kombinerade erbjudandet avseende terminal och uppkoppling kommer en löpande månadsavgift att utgå, vilket reducerar ett viktigt inträdeshinder. Kunderna kan därmed bespara sig investeringen för själva utrustningen. Genom denna flexibla och skalbara affärsmodell kan erbjudandet också avtalas med en minsta utnyttjandenivå – som kan utökas vid behov.

“Den här strategiska alliansen kommer att ge kunderna marknadens bästa tekniska lösning för satellitkommunikation, med stöd av Ovzons teknologi och satellitflottan inom Hispasat. Jag är oerhört exalterad över det här partnerskapet och de möjligheter som det skapar för framtida försäljning. Vi förväntar oss att det kommer att generera fler order under de kommande åren i Europa och Latinamerika“, säger Magnus René, VD för Ovzon.

“Ovzon har utvecklat en fantastisk teknik som möjliggör högpresterande satellitkommunikation på en lätt och liten bärbar terminal, vilket gör den perfekt för ett brett spektrum av viktiga applikationer, inklusive de som kräver snabb bredbandsuppkoppling. Vi är mycket glada att samarbeta med dem och marknadsföra deras lösning tillsammans med vår högpresterande satellitanslutning. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att generera ett stort värde för våra kunder”, säger Ignacio Sanchis, CCO på Hispasat.

Ovzon ställer ut tillsammans med Hispasat på ”Satellite 2019” i Washington DC under denna vecka.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Magnus René, VD

Tel: +1 781 2666 957

E-mail: mre@ovzon.com

OM OVZON

Ovzon erbjuder en revolutionerande mobil bredbandstjänst via satellit som kombinerar hög datahastighet med hög mobilitet – med hastigheter upp till 80 gånger snabbare än konkurrerande tjänster. Applikationer inkluderar realtidssensorer och videouppladdningar antingen från rörliga plattformar som små fordon, flygplan eller små drönare, eller personal på plats som bär terminalerna med sig. Ovzon har sitt huvudkontor i Solna med kontor i Tampa i Florida, USA och Bethesda i Maryland, USA. Aktien (OVZON) handlas på Nasdaq First North Premier. FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se, är bolagets Certified Adviser. Läs mer på www.ovzon.com

OM HISPASAT

HISPASAT består av företag som har närvaro i Spanien samt i Latinamerika, där dess brasilianska dotterbolag HISPAMAR är baserat. HISPASAT är världsledande inom distribution och sändning av spanskt och portugisiskt audiovisuellt innehåll, och dess satellitflotta används av viktiga digitala plattformar för DTH-tjänster (direct-to-home) och HDTV (high definition television). HISPASAT tillhandahåller även bredband via satellit och anslutningstjänster som inkluderar internetuppkoppling, mobilitet och förlängningar av mobilnät samt andra mervärdeslösningar till myndigheter, företag och telekomoperatörer i Amerika, Europa och Nordafrika. HISPASAT är intäktsmässigt ett av världens största företag i sin sektor och den viktigaste kommunikationslänken mellan Europa och Nord- och Sydamerika.

 

Subscribe to press releases and financial reports