Ovzon och Hellas-sat, har ingått ett strategiskt samarbetsavtal för att gemensamt erbjuda mobila bredbandslösningar. Samarbetet utnyttjar parternas teknologi, industrikunnande, resurser och marknadsnärvaro för att gemensamt skapa affärer. Hellas-sat tillhandahåller satellitkapacitet i Europa och Mellanöstern medan Ovzon paketerar och marknadsför tjänsten. Avtalet kompletterar Ovzons avtal med Hispasat och Intelsat genom att tillföra ytterligare regional kapacitet i Europa.

Tjänsten baseras på Ovzons mobila, lättanvända, terminaler och marknadsförs som en flexibel tjänst för fast eller mobil uppkoppling. Tjänsten inkluderar terminal och uppkoppling och marknadsförs i olika tjänstenivåer. Det innebär att kunderna kan börja använda tjänsten på basnivå och efterhand öka användandet vid behov och att kunderna inte behöver investera i utrustning. Avtalet innebär att Ovzon och Hella-sat delar på intäkterna från de sålda tjänsterna.

”Ovzons teknik möjliggör högpresterande satellitkommunikation på små portabla terminaler, vilket gör den perfekt för mobila applikationer som kräver snabb uppkoppling. Vi är mycket glada att samarbeta med Ovzon och marknadsföra deras lösning tillsammans med vår satellitkapacitet”, säger Ilias Tsakalis, CCO på Hellas-sat

”Den här strategiska alliansen utökar räckvidden för Ovzons nuvarande tjänster och ger kunderna ytterligare möjligheter att använda vår högpresterande satellitkommunikation, baserad på Ovzons teknologi och satellitflottan inom Hellas-sat”,
säger Magnus René, VD för Ovzon.

FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se, är bolagets Certified Adviser.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus René, VD
mre@ovzon.com
+1 781 266 695

For ytterligare information kontakta

Magnus René, CEO, mre@ovzon.com, +1 781 266 6957

Ovzon erbjuder en banbrytande satellitbaserad mobil bredbandstjänst som kombinerar hög datahastighet med hög mobilitet. Vårt kompletta erbjudande fyller behovet av global uppkoppling för krävande kunder inom Försvar, Media, Marin, Flyg och NGO. Ovzon grundades 2006 och har kontor i Solna, Sverige och Bethesda, MD och Tampa, FL i USA. Aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market.

Subscribe to press releases and financial reports