Intelsat och Ovzon har ingått ett flerårigt avtal där Intelsat kommer att erbjuda tjänster till Ovzon via två kraftfulla styrbara antenner på Intelsats planerade nya satellit, Intelsat 39 (IS-39), som väntas skjutas upp under tredje kvartalet 2019.  IS-39 kommer att erbjuda tjänster för nätverk, videodistribution och myndigheter i Afrika, Europa, Mellanöstern och Asien. 

Kapaciteten på IS39 kommer att utöka Ovzons befintliga kapacitet och därmed förbättra täckningen för Ovzons kunder. IS-39 kombinerar kraften och flexibiliteten med Ovzons kommunikationstjänst. Mycket små terminaler kommer att ge upp till 5 gånger högre kapacitet till team som utför katastrofhantering, datainsamling och andra typer av åtgärder. Sådana funktioner har traditionellt krävt 2,4 meter eller större terminaler.

“Detta avtal utgör en viktig del för Ovzon, för att göra det möjligt att betjäna kunder med globala krav på tjänster med hög bandbredd. Avtalet stärker också vårt samarbete med Intelsat,” säger Per Wahlberg, VD på Ovzon.

“Kombinationen av Ovzons högpresterande tjänst till ultramoderna terminaler, Intelsats innovativa styrbara antennteknik och den globala täckningen från Intelsats satellitflotta skapar en unik kraftfull kombination. Vårt samarbete med Ovzon är ett viktigt steg mot att ge användare de kommunikationsinnovationer de behöver,” säger Samer Halawi, kommersiell chef (CCO) på Intelsat.

Denna information är insiderinformation som Ovzon AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 10 april 2019 kl. 08:30 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Per Wahlberg, VD
Tel: +46 8 508 600 60
E-mail: media@ovzon.com

Intelsat Contact:
Michele Loguidice
Director, Corporate Communications
Tel +1-703-559-7372
Michele.loguidice@intelsat.com

Om Ovzon

Ovzon erbjuder en revolutionerande mobil bredbandstjänst via satellit som kombinerar hög datahastighet med hög mobilitet – med hastigheter upp till 80 gånger snabbare än konkurrerande tjänster. Applikationerna inkluderar realtidssensorer och videouppladdningar antingen från rörliga plattformar som små fordon, flygplan eller små drönare, eller personal på plats som bär terminalerna med sig. Ovzon har sitt huvudkontor i Solna med kontor i Tampa i Florida, USA och Bethesda i Maryland, USA. Aktien (OVZON) handlas på Nasdaq First North Premier. FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se, är bolagets Certified Adviser. Läs mer på www.ovzon.com

Om Intelsat

Intelsat S.A. (NYSE: I) är världens största satellitoperatör, med kostnadseffektiva bredbandslösningar för högkvalitativ video- och bredbandsuppkoppling var som helst i världen. Intelsats globala nätverk kombinerar världens största backbone med infrastruktur och har en öppen arkitektur som tillgodoser kundernas behov för att skapa intäkter och räckvidd genom en ny generation nätverkstjänster. Tusentals organisationer och företag som levererar tjänster till miljarder människor över hela världen använder sig av Intelsats tjänster för att leverera den bästa bredbandsuppkopplingen, olika format av video för tv-sändningar, säker satellitkommunikation och mobiltjänster utan avbrott. Slutresultatet blir en helt ny värld, som tillåter oss att föreställa oss det omöjliga, kopplas samman utan några begränsningar och hjälper oss att förändra våra liv till det bättre. För mer information, besök www.intelsat.com.

 

Subscribe to press releases and financial reports